Дистанційне навчання 10 клас


Щоб не переривати навчання під час карантину використовуємо можливості електронних ресурсів.
Завдання для самостійного опрацювання може знайти кожен учень нижче на цій сторінці
Глюкоза:молекулярна формула  та її відкрита форма.Хімічні властивості глюкози


16.03.20
Контроль з теми «Оксигеновмісні органічні сполуки»

Виконайте завдання, представлені в гугл- формі ( для виконання контрольної роботи перейдіть за посиланням):





17.03.20
Глюкоза:молекулярна формула  та її відкрита форма. Хімічні властивості глюкози

Опрацюйте відео-уроки:
Перегляньте відео,які ілюструють хімічні властивості глюкози:
 ОПРАЦЮЙТЕ МАТЕРІАЛ ПІДРУЧНИКА §19.Виконайте тренувальні вправи№1-3 (с.119)
 Механізм утворення циклічної форми з лінійної розглядається в наступному відео:
https://www.youtube.com/watch?v=hDR3WXU50yk

Завдання, які виконують учні за бажанням:

Підготовка до ЗНО -лайфхаки ЗНО Хімія (опрацюйте подані у відео завдання)  https://www.youtube.com/watch?v=jFmA5NLbmtI&list=PLUaVPiA2LUPMNATvMJXEBt6sBXQGncGLA&index=5

Підготовка матеріалів НП №13 Вуглеводи у харчових продуктах : виявлення і біологічне значення  (за бажанням, готові матеріали розмістити на падлет дошці за посиланням  https://siteximia.blogspot.com/p/blog-page_14.html





30.03..20

 Тема уроку Складні вуглеводи: сахароза, крохмаль,целюлоза.

Уважно перегляньте відеоуроки :
1. Сахароза  https://www.youtube.com/watch?v=lbTe3rdtV60&list=PLYeu7IyFVZj9l4C79JxEts5DnnTc6WHqY&index=47
2.Крохмаль  https://www.youtube.com/watch?v=u4eBK-FwG50&list=PLYeu7IyFVZj9l4C79JxEts5DnnTc6WHqY&index=48
3.Целюлоза https://www.youtube.com/watch?v=iP3xF5eBjcw&list=PLYeu7IyFVZj9l4C79JxEts5DnnTc6WHqY&index=49


Заповніть у робочому зошиті таблицю:


Пройдіть тест за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6uf0qCCzeFpKvYjdqe5Gi7NdPswNO7ohRMACb3myI0hnvsg/viewform




31.03.20 
Тема уроку. Узагальнення і систематизація знань про оксигеновмісні органічні сполуки

1.Уважно перегляньте відеоурок  https://www.youtube.com/watch?v=q9_nhr5IakM&list=PLv14idmPlIPCc1OfRbfgomACBV592N5dk&index=4&t=0s

2.Пройдіть тестування https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=229565

Перейшовши за посиланням у форму введіть власне прізвище та ім'я і натисніть кнопку ПРИЄДНАТИСЬ. Далі обирайте варіанти відповідей.Успіхів!!!



06.04.20

Насичені й ароматичні аміни: склад і будова молекул, назви найпростіших за складом сполук. Будова аміногрупи

1Опрацюйте матеріали електронного підручника з хімії https://sites.google.com/view/allhemi/%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D1%96%D1%8F/14-%D0%B0%D0%BC%D1%96%D0%BD%D0%B8
2.Звертіть увагу на моделі молекул амінів, їх можна збільшувати
3. Письмово дайте відповіді на запитання в підручнику  №1-6(с.137)
4.Підготовка матеріалів НП №19 Натуральні волокна тваринного походження: їхні властивості, дія на організм людини, застосування  (за бажанням, готові матеріали розмістити на падлет дошці за посиланням  https://siteximia.blogspot.com/p/blog-page_14.html


07.04.20

Аміни як органічні основи

1.Перегляньте відеоурок https://www.youtube.com/watch?v=co6Ae1Kn6io 
2.Опрацюйте матеріал підручника на с.134-135, зробіть конспект за зразком:


Підготовка матеріалів НП №19 № 23  Виведення плям органічного походження.  24.Анілін – основа для виробництва барвників (за бажанням, готові матеріали розмістити на падлет дошці за посиланням  https://siteximia.blogspot.com/p/blog-page_14.html



13.04.20

Тема уроку. Хімічні властивості  аніліну. Одержання аніліну.

1.Повторіть:


1.      Аміни – похідні амоніаку, у молекулі якого один або кілька атомів Гідрогену заміщено на вуглеводневий радикал.

2.      Класифікація  амінів: за кількістю радикалів – первинні, вторинні, третинні; за природою радикалів – аліфатичні, ароматичні.

3.      Метиламін,  диметиламін, триметиламін, етиламін – гази, добре розчинні у воді, з різким запахом амоніаку; середні аміни – рідини з неприємним  рибним запахом; вищі аміни – тверді нерозчинні речовини без запаху.

4.      Для амінів характерні реакції окиснення (горіння), взаємодія з водою і кислотами.

5.      Як органічні основи здатні приєднувати протони Н+.

6.      Аліфатичні аміни – сильніші основи ніж амоніак.


                                        2.Запишіть у робочий зошит кросворд і розгадайте 





3.Перегляньте відеоурок https://www.youtube.com/watch?v=zu6gRYBA40Y
4.Опрацюйте  параграф 23, виконайте вправи 1-3 с.138




14.04.20,  21.04.20
Тема уроку.Амінокислоти
1. Перегляньте відеоурок  https://www.youtube.com/watch?v=z4NH8uYzyXY
2.Опрацюйте матеріал підручника  параграф  24.
3.Виконайте у робочому зошиті завдання за карткою:

 4. Пройдіть тестування   за посиланням:https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=604973

Форма для тестування активна до 15 травня

27.04.-28.04
Тема уроку. Білки
1.Перегляньте відеоурок https://www.youtube.com/watch?v=yi0lmVnWsMk&t=785s
2.Опрацюйте параграфи 25-26, зробіть у робочому зошиті конспект за планом:


 
3.Перевірте свої знання:форма для тесту відкрита до 20 травня( будьте уважні, виконуйте завдання вчасно)  тестhttps://naurok.com.ua/test/join?gamecode=284642



04.05

Контрольна робота з теми "Нітрогеновмісні органічні сполуки"


Увага!!! Форма для проходження тестування з теми: "Нітрогеновмісні органічні сполуки" буде відкрита до 20 травня"


Контрольна робота з теми "Нітрогеновмісні органічні сполуки"
https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=488033




05.05
Тема уроку. Синтетичні високомолекулярні  речовини. Полімери. Реакції полімеризації і поліконденсації
З даного переліку обираєте тему навчального проекту, готуєте його і публікуєте  на падлет дошці 10 клас  за посиланням  https://siteximia.blogspot.com/p/blog-page_14.html



  1. . Ізомери у природі.
  2. 2. Історія створення та розвитку теорії будови органічних сполук.
  3. 3. 3D-моделі молекул органічних сполук.
  4. 4. Октанове число та якість бензину.
  5. 5. Цетанове число дизельного палива.
  6. 6. Ароматичні сполуки навколо нас.
  7. 7. Смог як хімічне явище.
  8. 8. Коксування вугілля: продукти та їх використання.
  9. 9. Біогаз.
  10. 10. Вплив на довкілля вуглеводнів та їхніх похідних.
  11. 11. Екологічна безпечність застосування і одержання фенолу.
  12. 12. Виявлення фенолу в екстракті зеленого чаю або гуаші.
  13. 13. Вуглеводи у харчових продуктах: виявлення і біологічне значення.
  14. 14. Âèðîáíèöòâî öóêðó.
  15. 15. Натуральні волокна рослинного походження: їхні властивості, дія на організм людини, застосування.
  16. 16. Штучні волокна: їхнє застосування у побуті та промисловості.
  17. 17. Етери та естери в косметиці.
  18. 18. Біодизельне пальне.
  19. 19. Натуральні волокна тваринного походження: їхні властивості, дія на організм людини, застосування.
  20. 20. Анілін – основа для виробництва барвників.
  21. 21. Синтез білків.
  22. 22. Збалансоване харчування – запорука здорового життя.
  23. 23. Виведення плям органічного походження.
  24. 24. Синтетичні волокна: їх значення, застосування у побуті та промисловості.
  25. 25. Рециклінг як єдиний цивілізований спосіб утилізації твердих побутових відходів.
  26. 26. Переробка побутових відходів в Україні та розвинених країнах світу.
  27. 27. Перспективи одержання і застосування полімерів із
    наперед заданими властивостями.
  28. 28. Дослідження маркування виробів із полімерних матеріалів і пластмас.
  29. 29. Виготовлення виробів із пластикових пляшок.
  30. 30. Найважливіші хімічні виробництва органічної хімії в Україні.
  31. 31. Доцільність та шкідливість біологічно активних добавок.


12.05.
Тема уроку.Високомолекулярні сполуки.Полімери.Пластмаси, каучуки, гума.


1.Перегляньте відеоурок



2.Перегляньте відеоурок


3.Опрацюйте  матеріал підручника( параграфи 29-30)
4. Перевірте свої знання:форма для тесту відкрита до 22 травня( будьте уважні, виконуйте завдання вчасно)  тест https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=997390


18.05
Тема уроку.Волокна.Штучні й синтетичні волокна.
1.Перегляньте відеоурок.
2.Опрацюйте параграф31.
3.Перевірте свої знання:форма для тесту відкрита до 22 травня( будьте уважні, виконуйте завдання вчасно)  тестhttps://naurok.com.ua/test/join?gamecode=388346

19.05.
Тема уроку. Зв'язки між класами органічних речовин
1.Перегляньте відеоурок
2.Опрацюйте параграф 32, опрацюйте схему і рівняння реакцій на с.185-186, запишіть їх у робочий зошит

Немає коментарів:

Дописати коментар

Музика

Пригоди кисню